Základ poriadku na kancelárskom stole

Základ poriadku na kancelárskom stole

Zrejme niet kancelárskeho stola, ktorý by časom nezapĺňali rôzne veci, najčastejšie písacie potreby a rôzne dokumenty. Občas tak treba urobiť na stole poriadok, aby to neprerástlo až do bodu, keď vám bude neporiadok na kancelárskom stole brániť v efektívnej práci, či dokonca vplývať na vaše psychické zdravie.

Zbavte sa nefunkčných pier a iných písacích potrieb

Čoho je na každom kancelárskom stole najviac? Jednoznačne pier a ďalších písacích potrieb! Hlavne pier však máte určite dosť, keďže sú často využívané aj ako reklamné predmety. A viete, ako to chodí. Ak vám počas písania dopíše pero, odložíte ho medzi ostatné a vyberiete si ďalšie. Medzičasom naň zabudnete, až vám na kancelárskom stole ostane kopec pier, z ktorých podstatná časť ani nepíše.

Preto v prípade, že ste sa rozhodli urobiť si na svojom kancelárskom stole poriadok, je dobré zamerať sa práve na perá a písacie potreby a všetky nefunkčné vyhodiť. Veď si to priznajte, náplne si aj tak nikdy nepôjdete kúpiť, keď máte okrem zásoby nefunkčných aj zásobu funkčných pier. A aby sa vám písacie potreby na kancelárskom stole len tak neváľali, umiestnite ich do praktického stojana.

Nechajte si na stole len naozaj potrebné dokumenty

Ďalšou vecou, ktorá sa bežne na kancelárskych stoloch časom hromadí, sú rôzne dokumenty. Pokiaľ ide o dokumenty, s ktorými pracujeme, tak má ich prítomnosť priamo na stole svoje opodstatnenie, ale to zďaleka nie je prípad každého jedného hárku papiera, ktorý na svojom stole nájdete.

Nielen nefunkčných pier, ale aj nepotrebných dokumentov je tak dobré sa zbaviť v záujme udržiavania poriadku na kancelárskom stole. Úplne nepotrebné dokumenty vyhoďte, resp. skartujte a tie, s ktorými nepotrebujete pracovať, ale potrebujete ich zachovať, presuňte zo stola niekde do skrine.

Na kancelárskom stole si tak nechajte len dokumenty, s ktorými bežne pracujete. Nezabudnite ich však udržiavať organizované, k čomu vám poslúžia rôzne praktické kancelárske doplnky určené na organizáciu dokumentov. Sem patria rôzne organizéry, zakladače, spisové dosky a pod.

Zdroj obrázka:

Autor: New Africa / Stock.adobe.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *