Aký je rozdiel medzi EAN 13 a UPC-A čiarovými kódmi?

Aký je rozdiel medzi EAN 13 a UPC-A čiarovými kódmi?

Neviete si rady s tým, aký je rozdiel medzi čiarovými kódmi UPC-A a EAN 13? V tom prípade si prečítajte nasledujúce riadky.

Líšia sa len v číslach

Čiarový UPC-A kód je akousi podskupinou čiarových kódov EAN 13. Keď EAN kód začína číslicou 0, je rovnaký ako 12-miestny UPC-A kód, pričom sa striedajú rovnaké čierne a biele pruhy. Najväčší rozdiel spočíva v čísliciach pod pruhmi kódu.

Amerika verzus zvyšok světa

Čiarové UPC-A kódy sa používajú prevažne v Amerike, zatiaľ čo čiarové kódy EAN-13 sa používajú vo zvyšku sveta. Väčšina obchodov však akceptuje oba kódy. Predajcom, ktorí majú problémy so snímaním kódov, odborníci odporúčajú ignorovať číslicu 0 na prvej pozícii kódu alebo ju naopak pridať, v závislosti od toho, koľko čísel ich systém preferuje. Keďže UPC kódu chýba na začiatku 0, stačí ju pridať na začiatok. Inak je princíp kódov rovnaký.

Kde kódy získať?

Ak chcete predávať napríklad na platforme Amazon, môžete používať ako EAN 13, tak aj UPC kód. Ak máte akúkoľvek inú otázku týkajúcu sa tejto problematiky, neváhajte sa obrátiť na odborníkov zo spoločnosti Barcodes.sk, ktorí sa zaoberajú EAN a QR kódmi.

Žiadne ďalšie poplatky

Sú schopní vám vygenerovať EAN kódy, klasické QR kódy, dynamické QR kódy, vrátane ISBN, ISSN a ISMN kódov. Majú k dispozícii generátor QR a EAN kódov. Okrem toho vám vytvoria grafiku k týmto kódom, bez ktorej sa neobídete. Od spoločnosti Barcodes.sk môžete očakávať:


● čiarové kódy za jednorazovú platbu
● certifikované a unikátne kódy
● profesionálnu grafiku
● registráciu čiarových kódov, spracovanie overovacej správy a tiež testy zákazníkovej vlastnej grafiky

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *